stjuardesa
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Na letu Air Canada iz Maroka ka Montrealu došlo je do incidenta koji je doveo do otkazivanja leta. Snimak sa leta AC73, koji je postao viralan, prikazuje sukob između stjuardese i putnice koja je zatražila ćebe, prema izveštajima CTV Newsa.

Stjuardesa je navodno pokušala da ukloni putnicu iz aviona i zapretila da će pozvati policiju, dok su drugi putnici pretili da će napustiti avion u znak solidarnosti. Na snimku se čuje kako stjuardesa govori: "Ponašajte se ili ćemo sići!" i "Odmah ću reći kapetanu. Da ili ne?"

 

Nakon što su putnici tražili da pozove kapetana, stjuardesa je odgovorila: "Ne želim nikakvo maltretiranje moje posade." Video je podeljen na internetu, iako je stjuardesa već vikala na putnicu kada je kamera počela da snima.

 

Ostaje nejasno šta se dogodilo pre incidenta, a putnica koja je tražila ćebe nije identifikovana niti se javila. Air Canada je saopštila za CTV News da će let iz Kazablanke za Montreal biti realizovan u subotu sa drugom posadom.

Kompanija se izvinila

Portparol avio-kompanije je izjavio: "Ovaj incident shvatamo veoma ozbiljno. Istraga je u toku i preduzećemo odgovarajuće mere." U uznemirujućem snimku vidi se stjuardesa kako gestikulira na francuskom i engleskom jeziku prema putnici koja se ne vidi na snimku.

Tokom verbalnog sukoba, očigledno nezadovoljstvo putnika bilo je vidljivo, a let je na kraju otkazan. Air Canada je izdala izvinjenje i započela istragu o ovom neprijatnom incidentu.

"Iskreno se izvinjavamo našim putnicima i duboko žalimo što njihovo iskustvo danas nije ispunilo očekivanja koja imaju kada lete sa Air Canada."

U međuvremenu, let United Airlinesa ka Bostonu bio je preusmeren nakon što su i putnici i posada počeli da povraćaju zbog incidenta sa biološkom opasnošću koji je primorao na prinudno sletanje u glavnom gradu. Let 2477 iz Hjustona ka Bostonu bio je prinuđen da preusmeri avion na aerodrom Washington Dulles International zbog bolesnog putnika.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading