komarac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sve je počelo kada je Ejmi, koja radi u kontroli kvaliteta, otišla na odmor u Dominikansku Republiku sa svojim tadašnjim verenikom, a sada suprugom, Čarlijem (27). Četiri dana nakon dolaska, na njen rođendan, Ejmi se verila.

Međutim, ubrzo nakon toga, probudila se s osipom na vratu koji se brzo proširio po celom telu.

Ejmi je otišla u bolnicu na ostrvu gde je dobila antibiotik po imenu ceftrijakson, koji se obično ne koristi u Velikoj Britaniji. Zbog jezičke barijere, lekari nisu znali da ona već uzima amoksicilin zbog infekcije zuba, što je dovelo do teške reakcije.

Njena koža je počela da se ljušti i prekrila se plikovima, zbog čega je izgledala kao da je teško opečena. Bol je bila nepodnošljiva, a ljudi su je često pitali da li je bila u požaru.

Nakon nekoliko dana, stanje joj se pogoršalo, pa je prevezena u bolnicu u Velikoj Britaniji, gde je morala da čeka 56 sati u hitnoj pomoći pre nego što je dobila krevet, piše metro.

Lekari su identifikovali uzrok problema kao retku reakciju između dva antibiotika. Plikovi su se otvarali, tečnost je curila iz njih, a njena koža se ljuštila, ostavljajući otvorene rane koje su se inficirale.

Ejmi je morala da uzme deset nedelja odsustva sa posla kako bi se oporavila.

Tokom oporavka, suočila se sa nizom neprijatnih simptoma. Kosa joj je počela opadati, a do maja je bila potpuno ćelava.

Specijalista za kosu objasnio je da je to zbog šoka. Nokti na rukama i nogama takođe su joj otpali.

Ejmi i Čarli su se konačno venčali 14. oktobra 2023. godine, odlučivši da ne čekaju nakon svega što su prošli. Ova situacija ju je podstakla da što pre održe ceremoniju, jer nikada nije očekivala da će joj se tako nešto desiti.

Ejmi sada ima ožiljke koji prekrivaju polovinu svake noge ispod kolena, ali je zahvalna što je preživela i što se oporavlja.

Njena priča je podsetnik na nepredvidive opasnosti i posledice koje mogu nastati zbog neobičnih medicinskih reakcija.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading