najdeblji čovek na svetu
Foto: Printscreen/www.youtube.com/BBC news

 Njegova težina ga je potpuno vezala za krevet i onemogućila mu da obavlja osnovne životne aktivnosti, poput odlaska u toalet bez pomoći.

Franko je počeo da se bori sa gojaznošću još kao dete, a situacija se dodatno pogoršala nakon povrede u tinejdžerskim godinama. Do svoje 17. godine težio je 228 kilograma.

Do 32. godine, njegova težina dostigla je neverovatnih 595 kilograma, čime je oborio svetski rekord.

Njegov težak život postao je neizdrživ kada su mu svakodnevne aktivnosti, poput podizanja ruku ili odlaska po čašu vode, postale nemoguće. Trebalo mu je osam jakih ljudi da ga pomere, a bio je primoran da nosi pelenu.

najdeblji čovek na svetu

www.youtube.com/BBC news

 

U jednom trenutku, Franko je postao očajan zbog nemogućnosti da izgubi težinu, iako se trudio da drži dijete.

Prelomni trenutak u njegovom životu nastao je kada je shvatio da mu je potrebna pomoć kako bi preživeo. Specijalista za gojaznost u Gvadalahari, Meksiko, pristao je da ga operiše.

Ova operacija je omogućila Franku da prvi put nakon nekoliko godina ustane iz kreveta. U bolnici mu je dijagnostikovan dijabetes tipa 2, disfunkcija štitne žlezde, hipertenzija i tečnost u plućima.

Prva operacija omogućila mu je da izgubi 165 kilograma do 2017. godine, što je bilo dovoljno da se podvrgne drugoj operaciji za postavljanje želudačnog bajpasa.

Nakon te operacije, Huan je nastavio da menja svoju ishranu i režim vežbanja, nastavljajući da gubi kilograme. Do 2019. godine, izgubio je trećinu svoje telesne težine.

Do 2023. godine, Franko je težio 260 kilograma. Njegov napredak omogućio mu je da ponovo hoda i obavlja svakodnevne aktivnosti koje su mu ranije bile nedostupne.

Huan Pedro Franko je danas zadovoljniji i zdraviji, zahvalan što može da se kreće i uživa u životu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading