hotel
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Penzionerka opisuje svoje all inclusive letovanje na Zelenortskim ostrvima kao "potpunu noćnu moru". Iako je dugo štedela za odmor iz snova i odabrala renomiranu turističku agenciju, problemi su počeli odmah po dolasku. Nedostatak vode bio je samo jedan od njih. "Nisam mogla da verujem šta sam videla", kaže 66-godišnja M. M.

Prema njenim rečima, čim je stigla u svoju sobu, otkrila je da nema tekuće vode za pranje ruku, tuširanje ili korišćenje toaleta. U celom hotelu voda je bila potpuno isključena.

"Niko nam ništa nije rekao. Tek kada smo razgovarali sa predstavnicima hotela i drugim turistima, saznali smo da je voda nestala dva dana pre našeg dolaska. Nisam mogla da verujem da turistička agencija još uvek šalje ljude u hotel bez funkcionalnog vodovoda", dodaje M. M.

"Čuli smo od drugih gostiju koji su takođe tražili odgovore da je situacija još gora. Nije bilo sredstava za dezinfekciju ruku, pa su ljudi koristili vodu iz bazena za ispiranje toaleta. Bila sam šokirana", ističe ona.

Problemi su se pogoršali kada je nedostatak čiste vode doveo do infekcija od ujeda komaraca. Penzionerka je dobila brojne ubode koji su se inficirali, a nakon razgovora sa turističkom agencijom i hotelskim osobljem, premeštena je u prizemlje. I pored upotrebe sredstava protiv insekata, problem je ostao, a lekar joj je prepisao antibiotike za više od 50 rana, piše Mondo.

"Imala sam mnogo uboda, ali za antihistaminike je potreban recept. Kada su predstavnici turističke agencije i hotel shvatili da su mi potrebni lekovi, već sam bila ozbiljno bolesna. Pomoć su mi pružili tek nakon nekoliko dana, ali infekcija je već bila ozbiljna. Ono što je trebalo da bude divan odmor pretvorilo se u pravu noćnu moru. Brojala sam dane do povratka kući. Bio je to pravi odmor iz pakla", kaže M. M.

"U nedelju smo saznali da problem nije zahvatio celo ostrvo i da su u blizini bila još dva hotela u kojima je voda bila dostupna. Međutim, nikada nam nije ponuđeno premeštanje", dodaje penzionerka koja je tužila turističku agenciju i hotel.

Hotel je potvrdio da je u aprilu bilo problema sa niskim pritiskom vode zbog pucanja cevi, dok turistička agencija negira tvrdnje o nedostatku tekuće vode i tvrdi da su problemi trajali samo nekoliko dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading