solarna braća
Foto: Printscreen/www.youtube.com/truly

Tokom dana su veoma aktivni, ali čim Sunce zađe, postaju potpuno paralizovani i ne mogu da govore.

Njihov otac ih naziva "solarnom decom", tvrdeći da crpe energiju od Sunca, ali je ovo odbačeno jer su viđeni kako se kreću tokom dana u mračnoj sobi, hladnim područjima i tokom kišovitih dana.

Doktor Džavad Akram, profesor medicine na pakistanskom institutu za medicinske nauke, objašnjava da je ovaj slučaj izazov za lekare.

Oni sprovode testove da bi utvrdili zašto dečaci ostaju aktivni tokom dana, ali ne mogu da otvore oči, govore ili jedu kada Sunce zađe.

Njihov otac, Mohamad Hašim, očajan je i veruje da je u pitanju crna magija, pa je decu odveo kod duhovnih iscelitelja, ali bez uspeha.

Niko nije mogao da pomogne dečacima da vode normalan život. I pored 300 različitih testova, lekari veruju da je uzrok genetski, jer su rođaci roditelja dečaka, sa šestoro dece, umrli mladi, dok je njihova ćerka ostala zdrava.

Do danas ne postoji lek za ovu bolest i doktori očajnički pokušavaju da otkriju uzrok. Savetuju roditelje da nemaju više dece kako bi sprečili prenošenje bolesti.

Trenutno, Abdul i Šoaib primaju medicinski tretman koji im omogućava da budu aktivni do 10 sati uveče, kada postaju paralizovani.

Njihov otac veruje da će se uz napredak tretmana dečaci jednog dana potpuno izlečiti.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading