Pečenje
Foto: Printscreen/RTS

More i plivanje izmore čoveka, pa nije ništa strano da se malo "jače" zamezi po izlasku na obalu. Ekipa iz Hrvatske je izgleda malo više ogladnela, te su na brodu rešili da obrnu ni manje, ni više nego pravo, pravcato jagnje.

Na Instagram stranici portala "24.sata.hr" objavljen je snimak družine sa brodića na Jadranu koja je tokom vožnje brodićem uzela i zavrtela jagnje. Kako se vidi na snimku, na brodu je bilo oko petoro - šestoro ljudi, a jagnje i ražanj su postavljeni na zadnjem delu čamca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 24sata (@24sata.hr)

Prema navodima, snimak je nastao kod Plave špilje na Šolti, a kako se vidi, oko čamca sa ražnjem, bio je usidren veliki broj jahti.

Brod-pečenjara oduševio sve

U jednom trenutku veseloj družini se primakao još jedan brod vezivajući se uz njega, gde se nalazilo još ljudi, te je prema snimku njih desetak uživalo u čarima vrućeg pečenja.

"Oni plove Jadranom, a janje se peče. Svi su bili oduševljeni prizorom koji su videli. Usred izleta osetimo miris, ne miris ribe, nego pečene janjetine. Tako nešto se treba snimiti, ne viđa se svaki dan", navela je dama koja je hrvatskom portalu poslala snimak sa Šolte.

I Srbi vole da lepo zameze

Jagnje se jelo i u Grčkoj, gde su naši državljani prošle godine, tokom letovanja u Pefkohoriju, poneli celo jagnje iz Srbije.

Unutar Fejsbuk grupe "Grčka info" muškarac iz Srbije po imenu Aleksandar iz Kuršumlije, pohvalio se obrokom koji je zajedno sa prijateljem poneo u Grčku - pečeno jagnje. Pečenje je prvo ponosno predstavljeno na terasi, a zatim je posluženo na plaži i to na dušeku, iz prvih redova.

(Blic)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading