superškole
Foto: Alo/Alo!/EU u Srbiji

Đorđo Cvijović, iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih, otkrio je o ciljevima razmene:

superškole

Alo!/EU u Srbiji

 

 

- Projekat "Super-škole" se sprovodi uz finansijsku podršku EU i zapravo daje priliku srednjoškolcima sa Zapadnog Balkana, odnosno sa teritorija Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Srbije da zajedno učestvuju u aktivnostima i da se upoznaju - kaže on.

- Razmene su koncipirane tako da jedna škola dolazi u posetu svojoj partnerskoj školi i obrnuto. Tudimo se da upoznamo i otkrijemo škole radi uspostavljanja dugoročnijih partnerstava. Sa tom praksom ćemo nastaviti i ubuduće, i za nekoliko godina ćemo imati više od 10 ili 20 tih dugoročnih partnerstva, odnosno saradnji između škola na dugoročnom nivou - kaže Cvijović.

superškole

Alo!/EU u Srbiji

 


Iva Subotić Krasojević, nastavnica istorije i umetnosti u školi "Tehnoart Beograd", otkrila je kako su se uključili u projekat:


- Aplicirali smo jer nam se činilo kao idealna prilika da se naši đaci upoznaju sa nekim drugim kulturama, da otputuju i sarađuju sa ljudima iz drugih zemalja - kaže ona.

- Zainteresovanost đaka je bila prilično velika. Napravili smo projekat sa školom u Skadru i sa njima smo napravili jednu modnu reviju, kako bi đaci upoznali kulturu jedne i druge zemlje. Pravili smo zajedničke kreacije, kostime i modele, koje će oni na kraju na reviji i nositi - rekla je nastavnica.


Utisci srednjoškolaca koji su učestvovali u ovom programu su iznad očekivanih, i kažu da su im "Superškole" nezaboravno i neprocenjivo iskustvo, koje im je ulilo više samopouzdanja i donelo bolje razumevanje različitih kultura i zajednica na Zapadnom Balkanu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading