Srbin i Albanka
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Refki Alija

Njihova priča, koja je započela pre desetak godina, danas uključuje brak pun avantura i međuetničkih izazova, kao i četiri sina.

Krsta je, nadahnut primerima svojih sunarodnika koji su našli supruge u Albaniji, odlučio slediti isti put, što se pokazalo kao odlična odluka.

Par je snimio video u kojem su već imali troje dece, a od tada su dobili još jednog sina, čineći njihovu porodicu još srećnijom.

Pranvera je ispričala kako je upoznala Krstu kada je došao u posetu s kolegom. Posle razgovora, odlučili su se za brak. Iako je Pranvera morala savladati jezičke i kulturne prepreke, meštani su je srdačno prihvatili.

Polako uči srpski jezik, upoznaje srpske običaje i uči kako pripremati tradicionalna jela. Njena odluka da prihvati pravoslavnu veru i venča se u pravoslavnoj crkvi uz prisustvo svojih roditelja pokazuje duboko poštovanje i razumevanje među njihovim kulturama.

"Ja sam prezadovoljan", često ponavlja Krsta tokom intervjua, dok njegova majka Radmila priznaje: "Bilo je teško na početku dok je učila jezik, ali sada dobro govori."

U Velikoj Hoči živi deset žena iz Albanije koje su se udale za Srbe. Pranvera, koja se udala za Krstu Simića, srećno živi sa svojom porodicom na Kosovu i Metohiji.

Kada posete Albaniju, njihova deca su lepo prihvaćena, iako još uvek znaju samo poneku reč maternjeg jezika svoje majke.

Krsta je u početku bio suočen s kritikama zbog odluke da oženi Albanku, ali nikada nije požalio. Savladao je veliki deo albanskog jezika kako bi mogao komunicirati s rodbinom svoje supruge. Rado posećuje njenu porodicu, koja takođe voli dolaziti kod njih.

Radmila, Krstina majka, otkriva da joj sin i snaja pomažu u komunikaciji s gostima iz Albanije i da svoju snaju zove "snaška". Ljudi su iznenađeni koliko se dobro slažu.

Njihov dom, koji nije renoviran više od 100 godina i ima problema sa prokišnjavanjem, suočava se s finansijskim poteškoćama, ali porodična sloga čini tu borbu mnogo lakšom.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading