gledanje televizije
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Dok je ležao u krevetu i gledao televiziju u svojoj kući, iznenada je osetio oštar bol u vratu i ramenu, praćen jakim probadanjem u rukama.

Misleći da je ukleštio nerv, odlučio je da se okupa kako bi ublažio bol, ali su mu ubrzo svi delovi tela od vrata nadole utrnuli. U roku od 20 minuta, Daren više nije mogao da pomeri nijedan deo tela.

koma

Foto: Youtube/Printscreen

 

Njegovi roditelji su pozvali hitnu pomoć, koja ga je odvela u bolnicu. Tamo su mu uradili magnetnu rezonancu i stavili ga u indukovanu komu zbog ozbiljnog pogoršanja stanja, uključujući i tešku upalu pluća.

Lekari su tada njegovoj porodici rekli da se pripreme za najgore, ali je Daren počeo da reaguje na lečenje i probuđen je iz kome posle četiri nedelje.

Nažalost, oštećenje njegove kičmene moždine bilo je nepovratno, i on je ostao paralizovan od vrata nadole.

Daren je prebačen u bolnicu u Kardifu gde se o njemu brine medicinsko osoblje. Iako je povratio minimalnu funkciju ruku, smatra se tetraplegičarom, što znači da mu je potrebna pomoć u skoro svim aspektima života.

invalid

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ne može da jede, pije ili kontroliše bešiku i creva bez pomoći, a koristi suprapubični kateter.

Sa saznanjem da će njegovo stanje biti trajno, Daren je upao u depresiju. Najteže mu pada što ne može da koristi ruke, zbog čega se oseća kao teret drugima.

Ipak, najveća podrška mu je porodica koja je sve žrtvovala kako bi mu pružila što udobniji život. Tri godine kasnije, lekari i dalje ne znaju šta je uzrokovalo Darenovo stanje.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading