starac se pojavio
Foto: Printscreen/www.facebook.com/E tv Bacau

 Vasile je redovno odlazio u grad da prodaje stoku, ali jednog dana se nije vratio kući. Porodica je alarmirala policiju i organizovana je potraga, ali bez uspeha.

Kako su godine prolazile, porodica je prihvatila da je Vasile verovatno preminuo, te su održali nekoliko parastosa u njegovu čast.

Međutim, u septembru 2021. godine šokantno se pojavio na kapiji svog imanja, obučen u istu odeću koju je nosio na dan nestanka, sa voznom kartom u džepu.

Iako zbunjen i dezorijentisan, Vasile je bio dobrog zdravlja. Lekari su ustanovili da ima neurološke tegobe, ali su ih pripisali njegovim godinama, jer je tada imao 93 godine.

Vasile se sećao samo osnovnih informacija o sebi – da je rođen 1928. godine, da je udovac i da mu je otac bio trgovac. Međutim, nije imao nikakva sećanja o proteklih 30 godina.

Jedva je prepoznao sina i ćerku, a kada su ga pitali o prošlosti, odgovarao bi nesuvislo, često se vraćajući na period kada je uzgajao i prodavao stoku.

“Pričao nam je o periodu kada je uzgajivao i prodavao stoku. Pitamo ga jedno, a on kaže nešto sasvim drugo. Ko zna gde je bio, ko ga je čuvao, možda je bio primoran da radi… Ne znamo kakav je život vodio”, kazao je sin.

Porodica je apelovala na sve koji imaju informacije o tome gde je Vasile bio tokom tih 30 godina da im se jave, u nadi da će konačno dobiti odgovore na ovu zagonetku. 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading