DRAMA NA POROĐAJU Dečak se suočio sa opasnim komplikacijama na rođenju, majčino telo GA NAPALO U STOMAKU, lekari zanemeli!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, Artur je Rh negativan, dok njegova majka, Sem Vilijams, ima drugačiju krvnu grupu. To je uzrokovalo da njen imuni sistem prepozna bebu kao strano telo i napadne je, što je usporilo Arturov rast dok je još bio u materici.

Zbog ove komplikacije, Artur je morao da se rodi dve nedelje ranije, carskim rezom, i odmah je prebačen u dečiju bolnicu u Kardifu sa ozbiljnom žuticom.

Iako Artur nije imao uobičajeni žuti izgled, nivoi bilirubina u njegovoj krvi bili su izuzetno visoki, što je predstavljalo opasnost za njegovo zdravlje.

Lekari su ga upozorili da bi mogao da razvije komplikacije kao što su gubitak sluha ili cerebralna paraliza, piše daily mirror

Međutim, zahvaljujući brzoj intervenciji i dvema transfuzijama krvi, kao i fototerapiji, Artur je sada kod kuće i polako jača.

Majka, Sem, opisala je kako je njeno telo tretiralo Artura kao nešto strano zbog različite krvne grupe, što je izazvalo mnoge komplikacije.

DRAMA NA POROĐAJU Dečak se suočio sa opasnim komplikacijama na rođenju, majčino telo GA NAPALO U STOMAKU, lekari zanemeli!

Foto: Shutterstock

 

Artur je treće dete u porodici Vilijams, i iako su prethodne trudnoće prošle bez problema, ova je bila posebno izazovna zbog Rh nekompatibilnosti.

Na sreću, Artur je sada na putu oporavka, a roditelji su zahvalni na tome što je njihovo dete dobilo potrebnu negu i pažnju kako bi prebrodilo ove izazove.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading