momak alergičan na farbu
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Ryann Briggs

Poželeo je da njegova crna kosa naglasi lepe zelene oči, pa je zamolio majku da mu nanese farbu, ne razmišljajući o mogućim alergijskim reakcijama.

U početku je Rajan osetio blago peckanje na koži glave, ali je to pripisao normalnom procesu farbanja. Međutim, sledećeg dana, na poslu, primetio je da nešto nije u redu.

Kada se pogledao u ogledalo, shvatio je da mu je glava izrazito otečena. Uplašen i zbunjen, kolege su ga poslale kući, ali je on odmah otišao u bolnicu.

U bolnici su mu lekari objasnili da je alergičan na jednu od hemikalija koja se često nalazi u farbi za kosu. Dobili su mu lekove i poslali ga kući, ali se situacija sutradan pogoršala.

Rajan se probudio sa još većom oteklinom na glavi, uključujući i kapke, što mu je otežalo vid.

Pozvao je hitnu pomoć jer nije bio u stanju da vozi, a lekari su se borili da spreče da otok zahvati njegov vrat i disajne puteve, što bi moglo dovesti do gušenja.

Proveo je 13 sati u bolnici, a narednih pet dana morao je da uzima čak 25 tableta dnevno kako bi sprečio povratak otoka.

Iako se sada oporavlja, sa kožom glave punom krasti, Rajan je svestan da je imao sreće što je izbegao ozbiljnije posledice.

Na kraju, Rajan je poslao upozorenje svima da se ne igraju sa zdravljem i da uvek urade test na alergiju pre nego što koriste farbu za kosu, jer posledice mogu biti opasne.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading