najstarija žena na svetu
Foto: Printscreen/www.instagram.com/generation islam

Ruski penzioni fond na osnovu njene dokumentacije, krštenice i lične karte ustanovio je da je rođena 1. juna 1889. godine.

 Koku je preživela brojne teške periode u istoriji, uključujući Staljinov represivni režim i Drugi svetski rat. Ona je pripisala svoju dugovečnost "božijoj volji" i tvrdila da njen život nije bio srećan, već pun patnje i nesreće.

Koku je bila svedok mnogih istorijskih događaja, od abdikacije poslednjeg cara Nikolaja II, preko Drugog svetskog rata, do raspada Sovjetskog Saveza.

U jednom trenutku, zajedno sa svojom porodicom, bila je proterana iz svoje kuće od strane Staljinovog režima zbog optužbi da su Čečeni sarađivali sa nacistima.

Ona je istakla da nikada nije posebno vodila računa o zdravlju ili dugovečnosti, te je rekla da se njen život sastojao uglavnom od teškog rada u bašti i da nije bila srećna nijedan dan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eazy (@eazy_info)

Iako nije volela meso, uživala je u fermentisanom mleku, koje, prema zdravstvenim stručnjacima, sadrži mnoge hranljive sastojke koji doprinose zdravlju.

Koku nije želela mnogo da govori o svojoj porodici i brojnim tragedijama koje su je zadesile, uključujući gubitak nekoliko dece. Smatrala je da dug život nije nagrada, već kazna, ističući da bi radije umrla mlada.

Zanimljivo je da je Koku Istambulova navodno upoznala poznatog umetnika Van Goga kada je bila devojčica, što dodatno doprinosi misterioznosti njenog života.

Uprkos njenom statusu kao najstarije osobe u Rusiji, zvanični dokumenti su izgubljeni tokom Drugog čečenskog rata, što je otežalo potvrdu njene starosti.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading