milica todorović
Foto: Alo/Alo/Dejan Briza

Jedan slučaj taksi prevare u Beogradu, u kojem su prevaranti iskoristili priliku da oštete strance, dogodio se i jednoj strankinji koja je zbog neprijatnosti odlučila da se obratila javnosti.

Devojka srpskog porekla, koja je nedavno doputovala u Beograd, opisala je svoje neprijatno iskustvo sa lažnim taksistom u anonimnoj objavi na Reditu. Prema njenom izveštaju, incident se desio kod Autobuske stanice, gde je taksista privukao njen pažnju jeftinom cenom vožnje.

"Stigla sam u Beograd i trebala sam da dođem do Aerodroma. Na Glavnoj autobuskoj stanici (BAS) sam pitala čoveka gde ide autobus za aerodrom. Rekao je da je putovanje autobusom duže i ponudio mi vožnju za oko 10 evra. Smatrala sam da je to prihvatljivo. Rekla sam mu da ne živim u Srbiji, ali da sam Srpkinja, pa smo pričali na srpskom. To je bila velika greška, jer je primetio da loše govorim jezik. Na kraju je 15-minutna vožnja koštala 4.500 dinara, što je oko 40 evra", napisala je ona i dodala:

"Pitala sam zašto je cena naglo porasla, a on je rekao da tako pokazuje njegov taksimetar. Kao mlada devojka, osećala sam se nelagodno da se svađam oko toga. Sada shvatam koliko me je prevario", napisala je devojka i zamolila druge da joj savetuju kako da izbegne slične neprijatne situacije u budućnosti.

Mnogi su je upozorili da sledeći put obrati pažnju na registarske oznake taksija i na područje oko autobuske stanice i aerodroma, gde su lažni taksisti najaktivniji, piše Blic.

"Definitivno si prevarena zbog tako kratke vožnje," komentarisao je jedan korisnik. "Platila si duplo više od uobičajene cene. Taksisti kod autobuske stanice su skoro uvek prevaranti, isto važi i za one na aerodromu," napisao je drugi. "Ovo je važna lekcija koju su mnogi stranci, pa čak i lokalni stanovnici, morali da nauče. Nikada ne ulazi u taksi koji je parkiran pored autobuske stanice. Čak i za nas koji živimo ovde, taksi su skupi i često ciljaju strance jer mogu da zarade mnogo novca," poručili su joj komentatori.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading