iranska žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon što je shvatila da njen brak ne funkcioniše, odlučila je da se preseli u glavni grad i započne novi život.

Tokom letnje večeri 1928. godine, dok je izlazila u restoran sa prijateljicom, Klaudija je upoznala Miružana, iranskog milionera. On ju je odmah pozvao na ples i otkrio da se sutradan vraća u Iran, te je pozvao Klaudiju da postane njegova nevesta.

Klaudija je prihvatila poziv, sanjajući o bajkovitom životu. Kada je stigla na brod, očekivala je luksuz, ali je uskoro saznala da je Miružan već oženjen i da ima harem.

"Glatko začešljana kosa, crne bademaste oči, hrabar osmeh koji otkriva prelepe bele zube... Ženama se dopao Miružan i lako ih je osvajao“, napisala je Svetlana Džaarbekova, ćerka Klaudija Ribine, u svojim memoarima „Neobična sudbina“ posvećena životu njene majke.

Klaudija je shvatila da je postala deo harema, što je bilo šokantno. Da bi izbegla najgore, počela je da razvija plan za bekstvo.

iranska žena

Foto: Shutterstock

 

Na dan Miružanovog rođendana, dok su gosti bili prisutni i stražari povučeni, Klaudija je uspela da pobegne iz palate i sakrije se u najbliži hotel. U hotelu je srela engleski bračni par koji joj je pomogao da se smesti i da kontaktira sovjetsku ambasadu.

Dok su lokalne novine izveštavale o njenom bekstvu, Klaudija je pristala da radi kao asistent u bolnici u Teheranu.

Tamo je upoznala Ašota Džaarbekova, koji je radio dostave hrane i koji se zaljubio u nju. Venčali su se, ali su njihovu sreću prekinuli događaji Drugog svetskog rata kada je Ašot otišao na front i poginuo.

Klaudija je ostala sama s dvoje dece, ali je ponovo pronašla sreću u trećem braku i ponovo postala majka.

Klaudija je preminula 1991. godine. Iako je Miružan saznao gde se nalazi, nije je prisilio da se vrati, već joj je poželeo sreću s novim izabranikom.

Nakon njenog bekstva, Miružan je imao problema i njegova buduća žena je postala žrtva njegovog nasilja.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading