Najviša žena na svetu
Foto: Printscreen/www.instagram.com/rumeysagelgi

Ovo retko genetsko stanje uzrokuje prekomerni rast kostiju i delova tela, a pored toga, Rumejsa se rodila sa skoliozom, što je dodatno otežavalo njeno detinjstvo.

Već u ranoj mladosti, njena visina je bila daleko iznad proseka, a zdravstveni problemi, kao što su slabije kosti, pratili su je tokom odrastanja.

Ona je provela detinjstvo kod kuće zbog fizičkih problema i suočila se sa teškoćama koje su došle zbog njenog jedinstvenog izgleda.

U svojoj ispovesti za "Gardijan", Rumejsa je otkrila koliko joj je visina otežavala svakodnevni život, ali i kako je uspela da prevaziđe te prepreke. Uprkos svim izazovima, ostala je ambiciozna i odlučna.

Njen put ka uspehu započeo je 2014. godine, kada je postala najviša živa tinejdžerka, a kasnije je osvojila brojne druge titule, uključujući i najvišu živu ženu na svetu.

Njeni rekordi nisu samo priznanja za fizičke karakteristike već su i platforma za podizanje svesti o njenom stanju i inspirisanje drugih da prihvate sebe takvima kakvi jesu.

Rumejsa je takođe ostvarila svoj san da se bavi tehnologijom i počela je da studira veb razvoj, uspešno završivši studije 2020. godine.

Pored profesionalnog uspeha, Rumejsa se bavi podizanjem svesti o različitostima i važnosti pozitivnog odnosa prema svom telu.

Iako su izazovi veliki, Rumejsa se suočava sa njima uz osmeh, koristeći svoju visinu kao prednost, a svoje slobodno vreme provodi čitajući, plivajući i istražujući nova mesta sa porodicom.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading