poruka u boci
Foto: Shutterstock/Foto: Jenny Sturm

 Suzan Smit, stanovnica Tampe, otkrila je pismo iz Drugog svetskog rata dok je sakupljala ostatke nakon Tropske oluje Debi.

Pronalazak ovog pisma, koje datira iz marta 1945. godine, ne samo da je podstakao njenu znatiželju, već ju je povezao s prošlošću na emotivan način.

Pismo, koje je bilo smešteno u zatvorenoj staklenoj boci, bilo je delimično izbledelo, ali dovoljno čitljivo da otkrije deo korespondencije između mornara i njegovog prijatelja.

Pismo JR pisano rukom datirano je na 4. mart 1945, a zaglavlje nosi oznaku „Mornarička baza za amfibijsku obuku u Little Creeku, Virginia.“ Pismo počinje sa: „Dragi Li, juče sam dobio tvoje pismo, bilo mi je drago da čujem nešto od tebe.“

pismo

Shutterstock

 

Zbog starosti pisma, neki delovi su čitljivi, dok drugi nisu, na primer: „Ponovo idem u školu, radio školu. Izgleda da je zabavno“ i „Pa, Li, moram da izađem za školu sada, ali pisaću ti sutra i reći ti kako se selimo večeras u Norfolk.“

Suzan je podelila priču na društvenim mrežama, nadajući se da će pronaći potomke pošiljaoca ili primaoca pisma, želeći da vrati ovaj deo istorije pravim vlasnicima.

„Mogla sam jednostavno nastaviti da hodam i živim u svom malom svetu,“ kaže ona.

„Mislim da je važno tražiti prilike da činimo dobra dela, i nadam se da je to ono što će ljudi izvući iz ovoga. To je glavna stvar koju sam pokušala da prenesem svojoj deci kroz ovo iskustvo – drago mi je što sam učinila dobro delo jer je iz toga proizašla zaista sjajna priča,“ prenosi People.

Suzanina priča pokazuje kako mala dobra dela, poput skupljanja smeća, mogu dovesti do neverovatnih otkrića. Ova priča naglašava važnost očuvanja istorijskih artefakata i deljenja prošlih iskustava s budućim generacijama.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Miljan Prljeta i Mirka Vasiljević otvorili treće veče Festivala filmskog scenarija #alo #alodnevnenovine #mirkavasiljevic #miljanprljeta #fypシ゚ #fypシ゚viral #viral #viraltiktok #fy #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading