žena ne pere veš
Foto: Printscreen/www.tiktok.com/sheisapaigeturner

 Njena izjava ističe kako su kućni poslovi često neravnomerno raspoređeni, sa prevelikim očekivanjima od žena.

Tarner je priznala da je ignorisala savet svoje svekrve da ne pere veš svom mužu, što je kasnije dovelo do osećaja da se ponaša kao služavka svojoj porodici.

Ona veruje da je ravnoteža u braku ključna, te da su kućni poslovi zajednička odgovornost oba partnera.

Njen stav podelio je ljude na društvenim mrežama – neki su je podržali, dok su drugi smatrali da je njena obaveza kao žene i majke da vodi računa o kućnim poslovima.

,, Ja perem veš, moj muž ga slaže. Nekada sam ja slagala stvari, a onda sam to njemu prepustila.''

,,Učinite jednom, oni postaju zahvalni, učinite dva puta, oni to očekuju od vas''.

,, Zajedno peremo veš, naš i naše dece. Kućni poslovi su zajednička odgovornost.''

,,Nema smisla da se venčavaš sa takvim stavom.'' bili su neki od komentara.

Tarner je naglasila da njen muž sada ima jasno definisane zadatke, poput iznošenja smeća i pražnjenja veš mašine, dok ona odbija da bude jedina odgovorna za kućne poslove.

@sheisapaigeturner There is nothing more disrespectful than telling your partner, something that you don’t actually intend on following through on. Often times these men have children at home, and their partner bears the brunt of the responsibility of caretaking for those kids, and these men don’t often know their partner, the same time for recreation and hobbies, because they don’t want to have to take care of the kids for an undisclosed amount of time #millennialmom #golfhusband #golfhumor #marriagehumor #millennialdad #golfdad #domesticlabor #primaryparent ♬ original sound - Paige

Psiholog Erika Stapert podržava Tarnerin stav, naglašavajući važnost ravnoteže i komunikacije u braku kako bi oba partnera osećala da ravnopravno doprinose domaćinstvu.

Stapert ističe da ne postoje dva ista odnosa, ali da je ključ za skladan brak u otvorenoj komunikaciji i pravednoj raspodeli poslova.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading