akvarijum
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Sve je počelo kada je sedmočlana porodica završila u bolnici sa simptomima teškog trovanja, što je pokrenulo preventivnu akciju.

Ispostavilo se da je Majk Ngajen, 42-godišnji član porodice, slučajno otrovao svoju porodicu dok je sređivao kućni akvarijum.

Majk je primetio pukotinu na akvarijumu od 500 litara, vrednom 4.000 funti, pa je po savetu stručnjaka ispustio deo vode i podrezao ukrasne korale kako se ne bi osušili.

Nakon što je podrezao korale, Majk je počeo da kija i kašlje, a zatim je osetio vrtoglavicu. Mislio je da možda ima koronu, ali je ipak otišao na posao.

U međuvremenu, njegova supruga Džen i njihovo četvoro dece dobili su temperaturu i postali jako slabi. Svi su završili u bolnici u Romfordu, dok su specijalizovane ekipe evakuisale obližnje kuće.

Stručnjaci su objasnili da su ukućani reagovali na palitoksin, jedan od najjačih otrova u prirodi, koji korali ispuštaju kada se osećaju ugroženo.

Ova toksična supstanca može biti fatalna za ljude, a simptomi uključuju kratkoću daha, umor, vrtoglavicu i povraćanje. Na sreću, svi članovi porodice su se oporavili nakon nekoliko dana.

BONUS VIDEO  

@alo_portal PARAOLIMPIJAC ŽELJKO DIMITRIJEVIĆ ZA ALO! Velika čast mi je što ću nositi zastavu Srbije, u našem timu vlada duh zajedništva #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading