Delta Erlajns
Foto: Shutterstock/Ilustracija

 Tokom leta sve je bilo u redu dok se avion nije približio aerodromu u Džekson Holu, koji se nalazi unutar nacionalnog parka. U tom trenutku, pilot se iznenada obratio putnicima sa izjavom koja je mnoge ostavila šokirane.

Pilot je rekao: „Zaista mi je žao, ali pošto nemam odgovarajuće kvalifikacije da sletim u Džekson Hol, let će biti preusmeren na Solt Lejk Siti. Obavestićemo vas o narednim koracima.“

Nakon ove neočekivane najave avion je bezbedno sleteo u Solt Lejk Siti, gde je pilot napustio kabinu, a drugi pilot preuzeo let za Džekson Hol. Putnici su na kraju stigli na odredište, ali sa tri sata zakašnjenja, piše people. 

Priča se brzo proširila po medijima, nakon čega se oglasila i avio-kompanija koja je organizovala let.

pilot

Foto: Shutterstock

 

Oni su pojasnili da preusmeravanje nije bilo zbog nedostatka kvalifikacija pilota, već zbog „greške u papirologiji“ vezanoj za letačku posadu. Novi pilot je potom završio let do Džekson Hola, a kompanija je naglasila da je njihovo osoblje potpuno kvalifikovano za sigurno sletanje aviona.

Međutim, korisnici Reddita su spekulisali da pilot možda nije ispunjavao određene uslove za sletanje na zahtevnom aerodromu u Vajomingu, poznatom po svojim izazovnim operativnim uslovima zbog planinske lokacije.

Neki su pretpostavili da su problemi sa kvalifikacijama otkriveni tek nakon poletanja, što je dovelo do preusmeravanja leta.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading