devojka putuje autom
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Anđela je, uprkos protivljenju svoje majke i duboko ukorenjenim predrasudama, odlučila da poseti svog dečka u Albaniji.

Njeno iskustvo tamo bilo je suprotno od očekivanog – umesto opasnosti i neprijateljstva, susrela je prijateljstvo, gostoprimstvo i mlade ljude koji žele promene i bolju budućnost.

"Tri nedelje. Tri nedelje sam vodila rat sa mojom mamom kada sam joj saopštila da želim da posetim dečka koji živi u Albaniji. A zašto? Zbog nekih glupih predrasuda. Činjenica da je on proveo više od mesec dana u Beogradu nije bila dovoljna. Strah je bio jači. Važno je napomenuti da on nikada nije bio problem. Bio je kolateralna šteta", rekla je Anđela.

albanke u narodnoj nošnji

Foto: Shutterstock

 

Ova priča naglašava koliko su stereotipi i predrasude često zasnovani na strahu i neznanju, a ne na stvarnim iskustvima.

Anđela se suočila s tim predrasudama i pokazala da ljubav i razumevanje mogu prevazići te barijere.

Njeno putovanje u Albaniju nije samo poseta dečku, već i simboličan korak ka razbijanju negativnih narativa koji su prisutni u njenom okruženju.

Poruka koju Anđela šalje kroz svoj blog jeste da je važno otvoriti se prema drugima, upoznati ih bez predrasuda i dozvoliti da stvarna iskustva formiraju naše mišljenje, umesto da to čine priče koje nam se nameću.

Njena priča je podsetnik da, uprkos razlikama, ljudi dele slične nade, strahove i ljubavi, i da je razumevanje ključno za izgradnju boljih odnosa među narodima.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading