lopov
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Umesto da se uplaši, odlučio je da se brani i zaštiti svoju imovinu. Dohvatio je staklenu flašu i njome udario uljeza u glavu, nateravši ga da pobegne iz kuće.

Međutim, priča se tu ne završava. Provalnik, kasnije identifikovan kao Šemus Dojl, ubrzo se vratio naoružan ciglom i zapretio penzioneru.

štap

Foto: Shutterstock

 

Kada mu je starac rekao da stiže policija, Dojl je bacio ciglu kroz prozor i pobegao. Policija je brzo reagovala, organizovala poteru i uspela da uhvati Dojla, čija je glava bila krvava od udarca flašom.

Iako je Dojl pokušao da se opravda pričom da se potukao sa penzionerom u parku, dokazi su bili protiv njega, piše daily mail.

Njegova krv je pronađena u kući penzionera, a nadzorna kamera je zabeležila njegov pokušaj provale, što je učinilo njegovu priču neubedljivom.

zatvorenik

Foto: Shutterstock

 

Na kraju, Dojl je priznao pokušaj provale i osuđen je na dve i po godine zatvora.

Fil Džejms iz policije Notingemšira pohvalio je hrabrost sedamdesetogodišnjeg penzionera, istakavši da je pokazao neverovatnu smirenost i hrabrost u suočavanju sa opasnošću.

Ovaj incident je još jedan primer kako su pojedini prestupnici spremni na sve, ali i kako odlučnost i hrabrost mogu odvratiti kriminalce i zaštititi nečiji dom.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading