policija na vratima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Neimenovani 25-godišnjak se više od godinu dana lažno predstavljao kao policajac, učestvujući u racijama, istragama i saslušanjima svedoka.

Prema navodima nadležnih, mladić je 2022. godine kupio policijsku uniformu i značku preko interneta i počeo da se predstavlja kao pripadnik zakona.

Iako nikada nije prošao policijsku obuku, uspeo je da obmane javnost i čak se uključio u akcije sa pravim policajcima. Kada su ga agenti upitali u kojem odeljenju radi, tvrdio je da je deo "Uprave za specijalne operacije".

Njegova uloga postala je toliko uverljiva da ga je tužilaštvo nazvalo "veštim mitomanom". Međutim, napravio je grešku kada je od građana tražio usluge mašući svojom lažnom značkom, što je dovelo do prijave i početka istrage.

Istraga je otkrila da je mladić zaustavljao vozače, pretresao automobile, pa čak i prisustvovao uviđaju sa pravim policajcem nakon provale u jednoj teretani, piše observador. 

U njegovom iznajmljenom stanu pronađeni su policijska uniforma, pištolj, lažna legitimacija i radio-stanica. Sumnja se da je imao pomagača u policijskoj stanici u gradu Ploešti, koji je takođe optužen.

Lažni policajac, koji je već imao presudu zbog saobraćajnih prekršaja, bio je nezaposlen, ali je uprkos tome iznajmljivao stan za 500 evra i vozio automobile. Takođe se sumnja da je prevario dve bivše devojke za novac.

Trenutno se nalazi u pritvoru i čeka suđenje pod optužbama za prevaru, podsticanje zloupotrebe službenog položaja i druga dela.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Da li biste podigli kredit samo da vas našminka Stefan Subotić? #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading