spasioci na planini
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

15 ljudi je otišlo na korporativno turističko putovanje u Nacionalnu šumu San Izabel u Koloradu u Koloradu. Iz nekog nepoznatog razloga, ujutro u petak, 23. avgusta, grupa kolega se razdvojila na ruti.

Jedan čovek je bio primoran da završi uspon na planinu sam, jer je bio napušten. Kada je Amerikanac počeo da se spušta oko podneva, otkrio je da su njegove kolege uklonile tragove stopala koji označavaju put. 

Ubrzo je turista shvatio da se izgubio. Napisao je svojim kolegama da ne može da pronađe put i poslao im je geotag sa svojom lokacijom.

Odgovorili su da je čovek otišao pogrešnim putem i zamolili ga da ode do početka rute, piše lenta.ru. 

Dok je išao gore, počela je da pada jaka kiša sa naletima vetra, a uskoro je turista izgubio signal. Do devet sati uveče nije sišao sa planina. Grupa za potragu je krenula za njim, ali zbog loših vremenskih uslova nisu mogli da ga pronađu.

spasioci na planini

Foto: Shutterstock

 

Tek sledećeg jutra, iscrpljeni čovek je uspeo da uhvati signal i pozvao spasilačku službu. Ispostavilo se da je tokom uragana otišao u suprotnom smeru od staze. Zbog lošeg vremena i umora, pao je najmanje 20 puta, a pre nego što je pozvao 911, više nije mogao sam da ustane.

Spasioci su kasnije izvestili da je čovek bio u području pretrage, ali će proći još neko vreme pre nego što stignu do područja. Prema njihovim rečima, turista je imao sreće što je ostao svestan i mogao je da prijavi gde se nalazi.

Ranije je objavljeno da je u američkoj državi Mejn, 75-godišnji muškarac upao u močvaru i proveo četiri dana u njoj. Prema rečima spasilaca, izgledao je iznenađujuće dobro nakon svih testova.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading