blago
Foto: Shutterstock/Shuttterstock

 Ovaj neimenovani naslednik doživeo je veliki šok 2016. godine kada je došao u kuću u naselju Evre, u Normandiji. Na prvi pogled, kuća je izgledala sasvim obično, ali sve se promenilo kada je počeo da pomera nameštaj.

Na različitim mestima u kući pronašao je 5000 zlatnika, dve zlatne poluge od 12 kilograma i 37 poluga od po jedan kilogram. Ukupna vrednost ovog blaga procenjena je na 3,5 miliona evra.

Aukcionar Nikolas Firfort, koji je ranije bio pozvan zbog procene rustičnog nameštaja u kući, izjavio je da novi vlasnik nije odmah primetio zlato jer je bilo vešto sakriveno.

Prva stvar koju je naslednik pronašao bila je limena kutija puna zlatnika, pričvršćena za donji deo starog komada nameštaja.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Nakon što je otkrio sve sakrivene zalihe, naslednik je pozvao advokata da napravi popis zlata. Prema dokumentima pronađenim u kući, zlato je legalno kupljeno tokom 1950-ih i 1960-ih godina, i ubrzo je prodato kupcima u Francuskoj i inostranstvu.

Međutim, naslednik je ubrzo shvatio da ima veliki problem. Suočio se s činjenicom da će morati da plati porez na nasleđeno bogatstvo, naročito ako prethodni vlasnik nije prijavio imovinu.

Porez na nasledstvo iznosio je 45%, što je značilo da će morati da plati značajan iznos državi.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading