štedljiva japanka
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Virtual CFO

Ona tvrdi da je 15 godina pažljivo štedela na hrani, odeći i kozmetici, što joj je omogućilo da kupi tri kuće.

Svoj san zacrtala je još kao devetnaestogodišnjakinja, a danas je ostvarila ono što je sebi postavila kao cilj, prenosi Oddity Central.

Saki, koja radi kao agent za nekretnine, pridržavala se pravila da ne kupuje ništa ako nije na rasprodaji.

Prvo je prestala da kupuje novu odeću i nosila je stvari koje su joj poklanjali prijatelji i porodica. Troškove hrane je smanjila na minimum, uglavnom kupujući jeftine namirnice kao što su rezanci, tost i rotkvice.

Nakon osam godina ovakvog načina života, uspela je da kupi svoju prvu kuću, a do 2019. godine posedovala je tri nekretnine.

Njena ekstremna štedljivost privukla je pažnju kada se pojavila u popularnoj TV emisiji u Japanu, gde je otkrila da je retko trošila više od jednog evra dnevno na hranu.

Nije joj bilo stalo do šminke ili frizera; čak je ošišala svoju kosu i prodala je za 20 evra, čime je pokrila pola mesečnog budžeta za hranu.

Iako priznaje da je ovakav način života težak, Saki kaže da se navikla i da je pronalazila utehu u uvećavanju svog bankovnog salda.

Sa 27 godina, uštedela je dovoljno da kupi prvu kuću severno od Tokija za 62.000 evra.

Tu kuću je odmah iznajmila, a hipoteku je isplaćivala mesečnom kirijom. Nastavila je sa štednjom i ubrzo kupila drugu nekretninu za 111.000 evra, a zatim i treću za 231.000 evra.

Iako je ostvarila svoj san, Saki nastavlja da živi skromno. Takođe pomaže napuštenim mačkama, a već je otvorila kafić za njih u prizemlju jedne od svojih kuća i planira da investira u još nekretnina.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading