šaman i isceliteljka
Foto: Printscreen/www.instagram.com/iam_marthalouise

Ceremonija će se održati u subotu na privatnom događaju u gradu Geirager, na obalama fjorda. Prema programu venčanja, gosti će uživati u opuštenom ručku na brodu, dok budu svedočili veličanstvenim planinama i vodopadima.

Norveški mediji izveštavaju da su gosti zamoljeni da ne koriste mobilne telefone i fotoaparate tokom slavlja i da ne objavljuju ništa na društvenim mrežama.

Princeza Marta Lujza je već ranije bila udata za pokojnog pisca i umetnika Arija Bena, s kojim ima tri ćerke.

Njihov brak se završio razvodom 2017. godine, a Ben je nažalost izvršio samoubistvo 2019. godine, na Božić.

Princeza je godinama bila u centru pažnje zbog svojih kontroverznih angažmana u alternativnim metodama lečenja.

Još 2002. godine odrekla se počasne titule "Njeno kraljevsko visočanstvo" kako bi mogla da vodi sopstveni posao.

Kasnije je izjavila da je vidovita, a 2018. godine vodila je školu koja je, prema njenim rečima, učenike učila kako da stvaraju čuda i razgovaraju sa anđelima. Uprkos kritikama, princeza veruje da je njena duhovnost tema koja je i dalje tabu u Norveškoj.

Durek Veret, koji sebe opisuje kao šamanskog iscelitelja i aktivatora energije, takođe izaziva pažnju i skepsu u Norveškoj.

U intervjuu za Vanity Fair tvrdio je da je vaskrsao iz mrtvih, a kao dete mu je predviđeno da će se oženiti princezom. Njihova veza je objavljena 2019. godine putem Instagrama, gde je Marta Lujza pokušala da preduhitri kritičare, naglasivši da su njene odluke lične.

Iako mnogi Norvežani još nisu u potpunosti prihvatili Vereta zbog njegovih neobičnih izjava, ceremonija venčanja ovog vikenda će se odvijati po tradicionalnim pravilima Norveške crkve.

Par je takođe otkrio da poslednjih godinu dana rade s Netflixom na dokumentarcu o svojoj vezi, što će dati dublji uvid u njihov život i veridbu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading