Čovek ispred pećine
Foto: Shutterstock/Shuterstock

Priča o "smrznutom Isusu" iz Pensilvanije, koja je decenijama bila nerazjašnjena misterija, konačno je dobila epilog nakon skoro 47 godina.

U januaru 1977. godine, dvojica planinara otkrila su smrznuto telo muškarca u pećini blizu vrha Pinakl u Plavim planinama, tokom jednog od najhladnijih meseci u istoriji Pensilvanije.

Policija je odmah pokrenula istragu, ali nije uspela da identifikuje žrtvu niti da utvrdi tačan uzrok smrti, piše San. 

Mediji su tada objavili skicu lica muškarca s dugom kosom i bradom, uz detalje poput neobičnog ožiljka u obliku slova "T" na licu.

Muškarac je bio belac, star između 25 i 35 godina, sa plavim očima i crvenkastom kosom. Zbog sličnosti s tradicionalnim prikazima Isusa i činjenice da je telo pronađeno u pećini, mediji su ga prozvali "smrznuti Isus".

Iako je istraga zaključila da nije bilo tragova nasilja, što je sugerisalo na mogućnost samoubistva, uzroci njegove smrti ostali su nepoznati.

Tek u avgustu 2024. godine, slučaj je dobio novi zaokret kada je policija saopštila da je uz pomoć moderne tehnologije i baze podataka FBI-a identifikovala žrtvu kao 27-godišnjeg Nikolasa Pola Graba iz Fort Vašingtona.

Grab, koji je služio u Nacionalnoj gardi Pensilvanije do 1971. godine, nestao je šest godina pre nego što je njegovo telo pronađeno. Pretpostavlja se da je umro od predoziranja fenobarbitalom i pentobarbitalom, iako vlasti još nisu donele konačnu odluku o uzroku smrti.

Misterija oko toga kako se Grab našao u pećini i dalje ostaje nerešena, ali identifikacija njegovog tela predstavlja veliki korak ka zatvaranju ovog dugotrajnog slučaja.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading