istraživanje na ostrvu mrtvih
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Dara Tah

Tokom 18. i 19. veka, uz obalu ovog ostrva bili su usidreni brodovi-zatvori, gde su osuđenici služili kazne u izuzetno teškim uslovima, često umirući od bolesti i neadekvatne nege.

Ovi brodovi-zatvori bili su plutajuće tamnice u kojima su zatvorenici, uključujući odrasle i decu, umirali u velikom broju. Tela preminulih bila su pokopavana u neobeleženim drvenim sanducima na ostrvu.

Međutim, usled delovanja slane vode i erozije obale, mnogi od ovih grobova su tokom godina uništeni, pa su kosti i ostaci tela počeli da izlaze na površinu.

Tokom 2016. godine, na ostrvu su otkriveni ostaci više od 200 osoba za koje se veruje da su robijale u ovim "plutajućim zatvorima" i tu skončale. Osim toga, istraživači veruju da su na ostrvu sahranjene i žrtve kuge koja je harala između 1656. i 1666. godine.

Popularni jutjuber Dara Tah je nedavno posetio ovo "ostrvo mrtvaca" i zabeležio svoje iskustvo za svoju publiku. U svojoj objavi, Tah je opisao kako je proveo noć na ostrvu, istražujući područje prekriveno ljudskim kostima.

Kazao je da je sačekao oseku kako bi mogao da pregleda duboki pesak, i bio je šokiran kada je na površini ugledao ostatke sanduka i ljudske kosti, piše ladbible. 

"Proveo sam noć na lokaciji punoj ljudskih kostiju. Malo močvarno ostrvo, gde su verovatno sahranjene i žrtve kuge," izjavio je Tah. Dok je istraživao ostrvo, naišao je na kosti koje su pripadale raznim delovima ljudskih tela, što ga je uznemirilo.

Ostrvo je danas obeleženo drvenim stubovima koji služe za sprečavanje daljnje erozije, ali nemaju nikakve veze sa grobnim obeležjima, iako se ponekad pogrešno tumače na taj način.

Ova tužna i mračna istorija ostavlja snažan utisak na one koji posete ovo neobično i jezivo mesto.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Od sledeće godine još više letnje temperature, suše će biti velika pretnja #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryoupage #viralvideo #viraltiktok #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading