kuvana jaja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Evo jednostavnih koraka kako to ispravno uraditi:

  • Priprema jaja za zamrzavanje: Nemojte zamrzavati cela jaja u ljusci, jer će se proširiti i puknuti. Umesto toga, razbijte ih i sipajte u posudu.
  • Zamrzavanje celog jajeta: Umutite zajedno belance i žumance dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim je sipajte u posudu ili kalupe za led. Ostavite malo prostora zbog širenja smese prilikom zamrzavanja. Označite datum pre nego što ih stavite u zamrzivač.
  • Odvojeno zamrzavanje belanaca i žumanaca: Ako vam trebaju odvojeno, belanca možete zamrznuti odmah, dok žumancima treba dodati prstohvat soli (ako ih planirate koristiti za slana jela) ili malo šećera (za slatke recepte) kako bi zadržala svoju konzistenciju.

Na ovaj način, možete koristiti zamrznuta jaja unutar četiri meseca za optimalnu svežinu, iako mogu trajati i do godinu dana u zamrzivaču.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading