Pljačkaš banke
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Inside edition

Pravo ime mu je bilo Teodor Ted Konrad, a 1969. godine opljačkao je banku u Ohaju i ukrao 215.000 dolara.

Ovaj zločin inspirisan je njegovim omiljenim filmom "The Thomas Crown Affair", u kojem je glavni junak, baš kao i on, izveo pljačku banke.

Konrad, tada mladi blagajnik, nestao je bez traga i uspešno izbegavao vlasti gotovo pola veka, živeći pod novim imenom, daleko od svojih prošlih dela.

Njegov zločin je prošao relativno nezapaženo u javnosti zbog istorijskog spuštanja Apola 11 na Mesec, koje se dogodilo samo nedelju dana nakon pljačke.

Njegova ćerka Ešli je otkrila njegovu tajnu dok je Tomas prolazio kroz lečenje od raka pluća 2021. godine.

U trenutku slabosti, Tomas je priznao istinu koja je šokirala porodicu. Ešli je pretražila internet i otkrila brojne članke o njenom ocu kao neuhvatljivom pljačkašu banke.

Tomas je umro u 71. godini, a godinu dana kasnije, američki maršali su se pojavili na vratima porodice nakon što su dobili anonimnu dojavu o njegovom pravom identitetu.

Uprkos tome što je vodio miran život, Tomasov zločin iz mladosti ga je sustigao tek nakon smrti, završavajući decenijsku misteriju.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Da li biste podigli kredit samo da vas našminka Stefan Subotić? #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading