roditelji sa decom
Foto: Printscreen/www.youtube.com/CBS New York

Par je godinama pokušavao da dobije drugo dete i konačno su se 2012. godine odlučili za vantelesnu oplodnju.

Nakon uspešnog postupka, dobili su devojčicu, ali su ubrzo primetili da njihova ćerka poprima fizičke karakteristike tipične za ljude azijskog porekla, iako ni jedan od roditelja nije Azijat.

Kada su stranci počeli da ih pitaju da li su usvojili dete, Dru i Kristina su odlučili da urade DNK test, koji je pokazao da devojčica nije u srodstvu sa Druom.

Rezultati su otkrili da je dete nasledilo retku krvnu bolest tipičnu za ljude iz jugoistočne Azije, što je ukazalo na ozbiljnu grešku tokom procesa oplodnje.

Ova saznanja su duboko potresla par i ubrzala njihov razvod, iako su ostali u prijateljskim odnosima zbog brige o deci.

Par je tužio kliniku u kojoj je izvedena vantelesna oplodnja, zahtevajući odgovore o tome ko je biološki otac njihove ćerke.

Na sudu su dobili pravo da pristupe listi donatora sperme iz tog perioda. Iako su istakli da obožavaju svoju ćerku, želeli su da saznaju istinu o njenom poreklu kako bi mogli da joj pruže odgovore o njenoj genetskoj istoriji.

Ovaj slučaj ističe ozbiljnost grešaka u medicinskim postupcima poput vantelesne oplodnje i bolnu realnost kroz koju parovi mogu proći dok pokušavaju da zasnuju porodicu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading