devojka boluje od retkog sindroma
Foto: Printscreen/www.instagram.com/littlelizziev

Sa samo 29 kilograma i slepa na jedno oko, Lizi se suočila s brojnim izazovima, ali je nikada nisu obeshrabrili.

Kada je pre deset godina naišla na video na Jutjubu u kojem su je nazvali "najružnijom ženom na svetu", umesto da se povuče, odlučila je da tu bol iskoristi kao snagu za inspiraciju.

Umesto da se prepusti očajanju zbog nasilja, posebno onog na internetu, Lizi je izabrala sreću i odlučnost. Svoj sindrom vidi kao dar koji joj omogućava da inspiriše druge i pomogne onima koji se osećaju izgubljeno.

Njena porodica, posebno roditelji, pružila joj je ogromnu podršku od trenutka njenog rođenja, i zahvaljujući toj ljubavi, Lizi je postala jaka i samouverena žena.

,,Najbolji roditelji na svetu. Od trenutka mog rođenja zasuli su me ljubavlju. A nisu odgajali samo mene, već i moju sestru Marinu i brata Krisa, koje su jednako voleli. Ta me je ljubav, pomnožena sa tri, i dovela do mesta na kojem sam danas“, ispričala je jednom prilikom.

Lizi je rođena četiri nedelje pre termina, a kada su lekari pokazali fotografiju majušne bebe majci, žena je zaplakala.

„Neutešno sam ronila suze, nisam mogla da se kontrolišem, ali sam im rekla da mi je donesu. Želela sam da je vidim, da je uzmem u naručje i volim“, ispričala je pre nekoliko godina Rita Velaskez.

Otac Gvadalupe dodao je tom prilikom da je njegova ćerka spoznala da je drugačija od ostalih čim je krenula u vrtić. Druga deca nisu želela da se igraju sa njom, a onda su joj roditelji rekli da pati od retkog sindroma. Kažu da je od malih nogu bila jako zrela.

Uprkos tome što su joj nudili mogućnost leka za njenu bolest, Lizi danas odbija takvu opciju, jer je naučila da prihvati sebe onakvom kakva jeste.

Za nju, promena bolesti bi značila gubitak identiteta, jer je to deo onoga što je čini "pravom Lizi".

BONUS VIDEO 

@alo_portal Srešćemo se opet negde: Osnivač YU grupe o svom velikom prijatelju Bori Đorđeviću #alodnevnenovine #alo #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo #boradjordjevic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading