piton u krompiru
Foto: Printscreen/www.x.com/Live Dainik

Incident sa pitonom u indijskom hotelu i napad na stručnjaka za gmizavce ukazuju na to koliko divlje životinje mogu biti nepredvidive i opasne, čak i u situacijama kada se to najmanje očekuje.

U utorak, 10. septembra, jedan zaposleni u hotelu u Čandrapuru otvorio je kutiju s krompirom i zatekao pitona dužine dva metra. Ovaj neobičan susret izazvao je uzbunu među osobljem hotela.

Zaposleni je pobegao u panici, a vlasnik hotela je odmah kontaktirao stručnjake za divlje životinje kako bi rešili situaciju.

Tim za uklanjanje divljih životinja brzo je stigao na lice mesta i bezbedno izneo pitona iz hotela. Nakon toga, piton je pušten u obližnju šumu Lohara.

Ovaj incident pokazuje kako se divlje životinje mogu slučajno naći u urbanim sredinama i koliko je važno imati planove za hitne slučajeve u takvim situacijama.

Slična opasnost dolazi iz nedavnog incidenta koji uključuje stručnjaka za gmizavce Džeja Bruera. Dok je Bruer stajao pored drvene kutije u kojoj se nalazio veliki piton, munjevit napad iznenadio je sve prisutne.

Ovaj napad je naglasio koliko je važno imati ekstreman oprez prilikom rukovanja divljim životinjama, čak i kada se čini da su pod kontrolom ili zatvorene u kavezima.

Ova dva incidenta podsećaju nas na opasnosti koje divlje životinje mogu predstavljati i važnost poštovanja njihovih prirodnih instinkata i ponašanja.

Rukovanje njima zahteva posebno znanje i iskustvo kako bi se osigurala sigurnost svih uključenih.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading