prodavnica market radnja
Foto: Alo/V. MARKOVIĆ

S inflacijom raste i cena namirnica, što mnogima povećava troškove na nedeljnoj bazi. Dok većina Amerikanaca u Kaliforniji troši oko 300 dolara nedeljno za hranu, Kristi Nguyen uspeva da se uklopi u budžet od samo 50 dolara za sebe i partnera. Novac im je potreban za štednju za stan, pa su smanjili troškove na minimum.

„Hrana ne mora da bude skupa ako znate kako da pronađete najbolje ponude i imate budžet“, kaže Kristi za New York Post. Dodaje da joj vrste namirnica koje kupuje omogućavaju da pripremi tri hranjiva obroka svakog dana. Ponekad, ako već ima neke namirnice kod kuće, njen nedeljni račun za hranu ne prelazi 35 dolara.

Nguyen trenutno radi dva posla kako bi ostvarila san o kupovini prve nekretnine. Zapošljena je kao menadžer u Aldiju i honorarni blagajnik u Walmartu, što joj zajedno donosi oko 60.000 dolara godišnje. Pored toga, ima i dodatne prihode kao TikTok autor, gde je ove godine zaradila dodatnih 12.000 dolara.

„Nisam se zadovoljila samo jednim poslom od 9 do 5, jer s tom platom ne bih mogla priuštiti kupovinu kuće do 25. godine. Znała sam da moram da radim tri posla“, izjavila je Kristi.

Kako uspeva da se drži skromnog budžeta za hranu?

Pravi detaljan spisak sa tačno prikazanim potrebama za svaki obrok.
Većina njenih jela se pravi od istih sastojaka.
Kupuje na sniženjima i uvek traži akcije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading