pivo
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prvi festivalski šatori već su objavili svoje ovogodišnje jelovnike. I ove godine jasno je da će posetioci morati duboko da posegnu u džep.

Za litru piva posetioci moraju izdvojiti između 1.608 dinara i 1.843 dinara. U vinskom šatoru Kufflers cena litre pšeničnog piva je 2.357 dinara.

Osetno su poskupela i bezalkoholna pića. Na primer, litra stolne vode u vinskom šatoru košta 1.658 dinara.

U šatoru Paulaner paprena cena je pola pečene kokoši koja košta 2.813 dinara, bez priloga. Pola pileta sa crvenim kupusom i knedlama od krompira košta 5.064 dinara. Svinjsko pečenje košta 3.188 dinara. Za poređenje: u pivnici Paulaner na Nockerbergu obično košta 2.415 dinara, oko osam dinara manje.

U festivalskom šatoru Bräurosl pola svinjske kolenice sa knedlama od krompira košta 3.028 dinara. Ako volite nešto malo neobičnije, naveče možete uživati i u Tomahawk odresku od 1.100 grama koji košta 22.469 dinara u Bräuroslu. Prema jelovniku, ovaj odrezak će nahraniti “dve do četiri osobe”.

Za one koji vole slatko, uspešan poset Oktoberfestu često uključuje klasični carski drobljenac (Kaiserschmarrn). U popularnom Käfer šatoru cena za taj dezert je 2.565 dinara po osobi, piše fenix-magazin.de.

Oktoberfest: Često jeftiniji u vreme ručka

Radi uštede, preporučuje se posetiti Oktoberfest u podne. Neki šatori nude jeftinije opcije za ručak. U münchenskom Stubnu, na primer, traje akcija u kojoj možete do 17 sati dobiti dve litre piva po ceni jedne. Posebne cene za porodice takođe su utorkom do 19 sati.

Oktoberfest 2024. u Minhenu: Organizatori se oslanjaju na više kontrola

Zbog nedavnog napada nožem u Solingenu, bezbednosne mere ovogodišnjeg Oktoberfesta 2024. biće značajno pojačane. Gradonačelnik Minhena Dieter Reiter (SPD) objasnio je da će kontrole ponovo biti pojačane zbog trenutne bezbednosne situacije. To bi moglo dovesti do dužih vremena čekanja na ulaznim tačkama. Ipak, Reiter je naglasio da je bezbednost glavni prioritet.

Šef Oktoberfesta Clemens Baumgärtner (CSU) najavio je ponovno preispitivanje postojećeg bezbednosnog koncepta. Rekao je da je scenario napada u Solingenu već uzet u obzir u bezbednosnom konceptu, ali je sada važno sve ponovo proveriti kako se ne bi rizikovao nemar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading