aaaa
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/lajk.hr

Evo još jednog vrhunskog dostignuća iz kategorije „viđeno samo na Balkanu“! Ovaj put se radi o konzoli za struju koja je, umesto da bude postavljena na banderu, pričvršćena za granu drveta. Da, dobro ste čuli – drvo je postalo nova bandera, a dalekovod se u trenutku transformisao u „zelenu“ varijantu!

Na snimku se jasno vidi kako je neko očigledno odlučio da unese malo prirode u elektrifikaciju. Pitanje je samo – kome je palo na pamet da umesto betonske bandere upotrebi granu drveta? Možda su se setili da je drvo ekološki prihvatljivije ili su jednostavno želeli da od struje naprave pravi „plod prirode“.

aaaa

Foto: Printscreen/lajk.hr

 

Kažu da je ovo snimljeno u Srbiji, ali, iskreno, moglo bi biti i bilo gde u regionu. Možda u Bosni, gde je neko pomislio da drveta imaju više stabilnosti od betona, ili u Hrvatskoj, gde je neko uzeo „spajanje prirode i tehnologije“ malo previše ozbiljno. U svakom slučaju, ovo je dokaz da kod nas uvek možemo da računamo na kreativna rešenja – ili, kako to mi volimo da kažemo, „nepraktične genijalnosti“!

Kao što to obično biva sa ovakvim projektima, ovo je savršen primer kako Balkanci uspevaju da kombinuju funkcionalnost i estetski neodoljivi šarm „ne baš svakodnevnog rešenja“. Ko zna, možda će jednog dana ovo biti trend u svetu – elektrifikacija preko drveća! Do tada, uživajmo u ovom fenomenalnom i jedinstvenom delu balkanske „umetnosti“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading