beba vukodlak
Foto: Printscreen/www.tiktok.com/rabiatuladawiyah8896

Ovo retko genetsko stanje karakteriše prekomeran rast dlaka po celom telu, a naročito na licu, što je rezultiralo nazivom „sindrom vukodlaka“.

Hipertrihoza nije povezana sa nivoom muških hormona, već je posledica mutacija gena, i pogađa tek jednu osobu na 340 miliona, što znači da je trenutno zabeleženo samo oko 50 slučajeva širom sveta.

Jedan od slučajeva koji je privukao veliku pažnju dolazi iz Malezije, gde je TikTokerka Rabiatul Adavija postala poznata po svojim videima sa devojčicom koja ima ovaj sindrom.

Njihov prvi susret dogodio se u bolnici, a od tada Rabiatul redovno objavljuje snimke, sa željom da podigne svest o ovom retkom poremećaju i razbije predrasude vezane za neobičan izgled.

Ovi snimci privukli su veliku pažnju na platformi TikTok, a roditelji devojčice podržavaju inicijativu za podizanje svesti, ističući da je devojčica rođena sa ovim stanjem.

Priča devojčice izazvala je niz reakcija, a njena majka se prisetila trenutka rođenja, kada je medicinsko osoblje bilo zbunjeno njenim izgledom – čak se jedna sestra onesvestila.

@rabiatuladawiyah8896 Ya allah ya tuhanku , panjangkan usia ibu bapa nya , limpahkan rezeki buat mereka sekeluarga .. Rahmati mereka ya allah dgn oenuh berkah dan berkat .. Sihat kan tubuh badan mereka ya allah , hindari lah dari segala bahaya dan penyakit dan hindari lah mereka dari Fitnah mahupun hinaan manusia ❤️ Aamiin ... Aamiin ... #fypシ #babyviral #werewolfsyndrom #tiktoksarawak #anaksyurga ♬ Buah Hati - Armada

Uprkos ovim izazovima, roditelji, uz pomoć Rabiatul, žele da pokažu svetu da je ovo samo jedan aspekt devojčicinog života i da je njena priča mnogo dublja od njenog izgleda.

Ovaj slučaj ukazuje na značaj širenja svesti o retkim genetskim poremećajima poput hipertrihoze, kako bi se smanjila stigmatizacija i povećala podrška osobama koje se suočavaju s takvim izazovima.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading