Dečak boluje od Sanfilipo sindroma
Foto: Printscreen/www.instagram.com/love_logan07

 Ovaj neurodegenerativni poremećaj, izazvan jednim defektnim genom, polako oduzima deci kognitivne sposobnosti, a većina obolelih ne preživi dalje od tinejdžerskih godina.

Logan je rođen sa bratom blizancem, Ostinom, i na početku je izgledao kao zdrava beba. Međutim, kada je Ostin počeo da govori, Logan je zaostajao u razvoju.

Nakon niza zdravstvenih problema i testiranja, 2010. godine, roditelji su saznali da Logan ima Sanfilipo sindrom, bolest bez leka i sa ograničenim životnim vekom.

Loganovi roditelji, Noel i Vilijam, prošli su kroz šok i bol zbog dijagnoze.

Nakon što im je rečeno da bolest nema lek, potražili su eksperimentalne tretmane i odlučili se za transplantaciju matičnih ćelija.

Logan je prošao kroz hemoterapiju i transplantaciju koštane srži, što je privremeno ublažilo neke fizičke simptome.

Uprkos izazovima, Loganov život je ispunjen ljubavlju i podrškom njegove porodice. Svakodnevno rade s njim kako bi zadržao osnovne veštine.

Logan koristi specijalne metode komunikacije poput PECS sistema (slikovni komunikacioni sistem) i voli da bude aktivan – uživa u planinarenju, plivanju, i skakanju na trampolini.

Loganov život nije tipičan za jednog tinejdžera, ali njegova porodica, uprkos teškoj situaciji, uspeva da pronađe radost u svakom trenutku koji provode zajedno.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading