Mišlenova zvezdica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema istraživanjima, meni sadrži oko 185.000 bakterija, čime je čak prljaviji od daske na WC šolji.

Što se tiče drugog najprljavijeg predmeta u restoranu, on se nalazi na vašem stolu – slanik i biber šejker. Iako deluju neprimetno, na njima može biti oko 11.600 bakterija.

Problem je što se ove posude brišu samo kada izgledaju prljavo, često vlažnim krpama koje konobari nose u džepovima, a retko se dezinfikuju pravilno.

Još jedan izazov je što se deca često igraju sa slanikom i biberom, što dodatno doprinosi prenosu bakterija.

so i biber

Foto: Shutterstock

 

Pored toga, ako su prethodni gosti kontaminirali šejkere, to može izazvati probleme osobama sa alergijama.

Na primer, ako su na slaniku ostali tragovi školjki, osobe sa alergijom na morske plodove mogu biti ugrožene.

Za smanjenje rizika, preporučuje se da tražite od kuvara da začini hranu u kuhinji, a smanjenje upotrebe soli može pozitivno uticati na zdravlje.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading