Liturgija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tako se mladić po imenu Marko našao u nezavidnoj situaciji jer se zaljubio u svoju kumu!

Markov otac je venčao njene roditelje, ali samo u opštini. Kada je saopštio roditeljima da želi da bude u vezi sa kumom, usledila je burna reakcija. 

Ova neobična situacija ga je zatekla, jer su on i njegova kuma dugo pokušavali da potisnu svoja osećanja. Sada, kada su shvatili da više ne mogu da se opiru, Marko se suočava s dilemom.

On želi da započne vezu s njom, ali ga muče moralne sumnje i strah od greha. Kako bi razjasnio situaciju, odlučuje da potraži savet od sveštenika.

Sveštenik je detaljno objasnio situaciju, ističući da kumstvo na venčanju u crkvi ne stvara duhovno srodstvo između kumova i mladenca.

SVEŠTENIK

Printscreen

 

On je pojasnio da to srodstvo počinje tek s krštenjem, što znači da Marko i njegova kuma nisu u srodstvu jer njen otac nije bio kum na crkvenom venčanju.

"Da je tvoj otac bio kum na venčanju u crkvi, tada biste bili u drugom stepenu duhovnog srodstva i ne biste mogli da se venčate," rekao je otac Dušan.

"Međutim, pošto to nije slučaj, vi ste slobodni da stupite u brak, pod uslovom da postoji iskrena ljubav i želja za zajedničkim životom."

Ovo otkriće donosi olakšanje Marku, koji sada može slobodno da istražuje svoja osećanja prema kumi, znajući da ne postoji religijska prepreka za njihovu vezu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading