Banja Vrujci izvor vode
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Banja Vrujci nekada je bila popularno narodno lečilište, a danas se razvila u moderan centar za medicinski i rekreativni turizam. Osim lekovite vode i blata koja pomažu u lečenju raznih bolesti, mnogi turisti dolaze ovde da uživaju u prirodi, domaćoj hrani, kao i da se opuste i odmore.

Cene smeštaja su veoma pristupačne: noćenje u apartmanima počinje od 18 evra po osobi, dok se kompletno opremljena jedinica za dve osobe može iznajmiti za 30 evra. Za one koji žele više privatnosti, celu vikendicu od 40 kvadrata moguće je iznajmiti za 25 evra, a kuća je idealna za tri osobe uz dodatnu cenu od 10 evra.

Za ljubitelje dodatnih sadržaja, studio sa bazenom i kaminom može se iznajmiti za 40 evra, a u toj ceni je uključen i doručak. Ova smeštajna opcija nudi prostrano dvorište i nalazi se u mirnom delu okruženom zelenilom.

Lekovita voda i zdravstvene koristi

Banja Vrujci je poznata po svojim lekovitim termalnim izvorima čija temperatura može dostići do 38 stepeni. Voda je bogata mineralima kao što su kalcijum, magnezijum i sumpor, što je čini idealnom za lečenje reumatskih oboljenja, kožnih bolesti, respiratornih problema, kao i za oporavak nakon povreda.

Posetioci banje ne moraju brinuti o tome kako da upotpune vreme. Turističke organizacije organizuju ture do najpoznatijih atrakcija u okolini, uključujući izlete do Struganika, rodne kuće vojvode Mišića, kao i planinskih predela kao što su Rajac, Suvobor i Maljen.

S obzirom na sve ove sadržaje i pristupačne cene, Banja Vrujci postaje sve popularnija destinacija za odmor tokom cele godine, privlačeći sve veći broj domaćih i stranih turista.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading