moskva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Njihova ljubav, koja je započela pod neobičnim okolnostima, bila je prepuna izazova, ali i duboke odanosti.

Zoran je bio Jugosloven, inženjer, oženjen i otac dva sina, kada je sredinom 90-ih godina na radu u Rusiji upoznao Svetlanu, lepu Ruskinju iz Omska, mlađu od njega 15 godina.

Iako je u početku pokušavao da održi brak, ljubav prema Svetlani bila je jača. Zoran se razveo, ostavio bivšoj ženi i deci trospratnu kuću, i sa Svetlanom se vratio u Srbiju 1998. godine, u teškim vremenima za zemlju.

Njihov zajednički život kao podstanara započeo je u periodu pre NATO bombardovanja SRJ.

Svetlana, iako Ruskinja, odbila je poziv ruske ambasade da se vrati u svoju zemlju tokom bombardovanja, želeći da ostane uz Zorana.

nato bombardovanje

Printscreen

 

Njihov brak bio je prepun iskušenja, uključujući više spontanih pobačaja, ali su na kraju dobili sina Sergeja.

U potrazi za boljim životom i kako bi obezbedili dom, vratili su se u Rusiju i radili na gradilištima da bi zaradili novac za otplatu stambenog kredita u Beogradu.

Njihova sreća, međutim, nije trajala večno. Pandemija koronavirusa donela je tragičan kraj njihovoj ljubavnoj priči. Svetlana je preminula od posledica zaraze, dok su Zoran i njihov sin Sergej preživeli.

Priča o ljubavi, odanosti, žrtvovanju i gubitku duboko je potresla sve koji su čuli za njih, a Svetlanina odluka da ostane uz Zorana, čak i u najtežim trenucima, ostaje kao simbol njihove neobične i snažne veze.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading