svekrva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Odnos između snaje i svekrve često je izazovan, a u Svetlaninom slučaju dodatnu komplikaciju donela je selidba iz grada na selo.

Iako je njen dolazak u novu porodicu isprva bio idiličan, sa vremenom su počeli problemi, naročito zbog svekrvinih tradicionalnih pravila, piše kurir stil. 

Na početku, Svetlanina svekrva se trudila da je ugodi, nudeći joj hranu i pomažući oko dece. Iako je Svetlana cenila svekrvinu pomoć, primetila je kako polako biva potisnuta iz svakodnevnih aktivnosti.

Njeni obroci bi završavali u zamrzivaču, a deca su sve više preferirala svekrvinu kuhinju.

Prvi sukob izbio je kada je Svetlana, zauzeta oko dece, zakasnila da dočeka goste i posluži ih kafom, što je svekrva smatrala velikim propustom. Svetlana se izvinila, verujući da je svekrva u pravu.

Problemi su eskalirali kada je svekrva počela da kritikuje Svetlanin izbor kupovine i kozmetike, nazivajući ga rasipanjem novca. Svetlana, koja nije imala vlastitih prihoda jer su zavisili od muževljeve porodice, osećala je sve veći pritisak i nepravdu.

svekrva

Foto: Shutterstock

 

Najteži trenutak došao je kada je Svetlana prekršila jedno od seoskih pravila – igranje karata sa muškarcima, što je svekrva smatrala neprimerenim ponašanjem za ženu.

Svekrva je, u ljutnji, rekla Svetlani da bi trebalo da se vrati u Beograd ako ne može da se prilagodi običajima.

Situacija je kulminirala na sahrani svekrvinog zeta, kada je svekrva žustro reagovala jer je Svetlana došla bez čarapa, što je bilo neprihvatljivo u seoskoj tradiciji.

Tada je Svetlana izgubila strpljenje i oštro odgovorila svekrvi, odbijajući dalje da se povinuje pravilima koja nije razumela niti podržavala.

Iako su tenzije ostale, Svetlana i svekrva nastavile su zajednički život, ali sada u distanciranom odnosu, razgovarajući samo kada je neophodno, najčešće pred gostima – kako selo ne bi pričalo.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading