istanbul
Foto: AP/AP/Tanjug

Prema najnovijim istraživanjima, Istanbul je tokom 2023. godine bio najposećeniji grad na svetu. Jedna od njegovih najistaknutijih lokacija je džamija Sulejmanija, izgrađena sredinom 16. veka, koja se nalazi na brdu s prelepim pogledom na grad. Zanimljivo je da možete posetiti Istanbul potpuno besplatno! Ova prilika nije namenjena samo studentima, već svim putnicima.

Ako letite sa Turkish Airlines-om i imate najmanje 6 sati stajanja u Istanbulu, možete iskoristiti besplatan obilazak grada. Nema potrebe da brinete o troškovima, jer sve troškove pokriva ovaj program. Ukoliko volite putovanja, obavezno saznajte više!

Turkish Airlines nudi program pod nazivom Touristanbul, koji obuhvata prevoz, vodiča i obilazak najvažnijih znamenitosti, kao i ručak ili večeru. Postoji više opcija obilazaka, zavisno od vremena koje imate na raspolaganju, a možete čak uživati i u krstarenju Bosforom. Organizatori se brinu o svemu, uključujući povratak na aerodrom na vreme za vaš let.

Tokom obilaska, imaćete priliku da istražite istorijske i prelepe lokacije, uključujući:

Plavu džamiju – prepoznatljiva po svojoj arhitekturi
Palatu Topkapi – nekadašnju rezidenciju osmanskih sultana
Aju Sofiju – vizantijsko remek-delo
Trg Taksim – savršeno mesto za uočavanje moderne atmosfere

U zavisnosti od trajanja vašeg stajanja, program može varirati, ali ćete sigurno doživeti autentično iskustvo Istanbula. Umesto da čekate na aerodromu, iskoristite priliku da istražite ovaj predivni grad bez dodatnih troškova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading