Blizanci
Foto: Alo/Printscreen/youtube

 

Trojica braće bili su deo eksperimenta psihologa Pitera B.Neubauera, s ciljem praćenja razvoja dece koja rastu u različitim socioekonomskim uslovima, iz kojeg nisu poznati nikakvi rezultati.

Edvard ‘Eddy’ Galand, Dejvid Kelman i Robert ‘Bobby’ Shafran rođeni su 12. jula 1961. godine i predani u ruke organizacije koja se bavi usvajanjem dece. Sa 6 meseci predati  su trima različitim porodicama, tako da niko od njih nije znao da postoje drugo dvoje dece, sve dok se dvojica braće godinama nakon toga nisu sreli u studentskom domu...

Sve je počelo onda kada je 19-godišnji Bobi došao u koledž  u New Yorku. Ljudi bi mu se javljali kao da ga poznaju uz pozdrav – Ćao Edi. Prijatelj koji je poznavao momka sa tim imenom odlučio je da ih upozna i obojica su otkrili da imaju rođendan na isti dan i da su obojica usvojeni.

Stvari su postale još čudnije kad im se nekoliko meseci kasnije javio treći brat, David, koji je pročitao priču o njima u novinama, i on je bio usvojen i izgledao je baš poput njih.

Postali su medijska senzacija, gostovali u brojnim emisijama na TV i postali nerazdvojni. Ali vremenom stvari su se zakomplikovale i razlike su postajale sve primetnije.

1995. godine Edi Galand je izvršio samoubistvo, nakon teških borbi sa mentalnim bolešću. Iza njega su ostale supruga i ćerka. Iste godine javnost saznaje za morbidnu istinu koja se krila iz priča o usvajanju tri dečaka.  Otkriveno je da su naučnici namerno razdvajali tri bebe u tajnom eksperimentu, nakon što su i drugi razdvojeni blizanci počeli pronalaziti svoju nestalu braću i sestre.

Do danas nije poznato koliko još ima usvojene dece a da ne znaju da su blizanci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading