torta
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

– 2 kom pudinga od vanile

– 2 kašike brašna
– 2 kašike gustina
– 100 grama šećera
– 1 litar mleka
– 250 grama margarina
– 200 grama čokoladnog namaza, nutelle ili nekog drugoj eurokrema
– 100 grama čokolade za kuvanje
– 5 kom čokoladnih bananaca
– 700 grama petit keksa
– sok od dve narandže
– 2 šlag pene
– 250 ml mleka

Priprema:

Pomešajte puding, brašno i gustin sa malo mleka, a ostatak 1l mleka zakuvajte, pa umesite kremu od pudinga. Dodajte mu margarin, a zatim podelite smesu na tri dela.

U jedan deo dodati namaz od nutele, pa u drugi deo iseckanu čokoladnu bananu, a u treći deo dodati naribanu ili iseckanu čokoladu. Koristite sok od pomorandže da namočite kekse. Umočite biskvit i rasporedite jedan sloj poput kore na podlogu, pa na njega stavite jedan deo kreme, pa opet keks, krema dva, opet biskvit, pa kremu tri. Na kraju, tortu namažite šlagom i umutite sa 250 ml mleka. Ostavite tortu da se ohladi i stegne.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading