fleke
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Mrlje od ulja na odeći često se čine kao nepremostiv problem, ali ne mora biti tako. Zahvaljujući genijalnim trikovima koje ljudi dele na društvenim mrežama, uklanjanje tih tvrdokornih mrlja nikada nije bilo jednostavnije.

Influenserka Lese Mmolotsi otkrila je rešenje koje je oduševilo njene pratioce. Bez potrebe za sirćetom, ona u svojoj metodi čišćenja koristi svakodnevne kuhinjske sastojke koje već imate kod kuće, piše Express.

Kako ukloniti mrlje od ulja?

Njen najnoviji trik za čišćenje mrlja od ulja oduševio je sve, a objava je dobila čak 244.000 lajkova.

U videu koji je podelila, Lese započinje demonstraciju tako što namerno stvara mrlje od ulja na svojoj trenerci i u videu pita: „Imate problema s mrljama od ulja na odeći? Evo kako ih se rešiti.“

Prvi korak jest upiti višak ulja papirnatim ili kuhinjskim ubrusom, izbegavajući pritom trljanje kako bi se sprečilo širenje mrlje.

Lese je na kraju videa izjavila: „Oprostite se od mrlja od ulja i pozdravite svežu, čistu odeću.“ Zatim je pokazala savršeno očišćene trenerke.

Sve što vam treba su soda bikarbona, sredstvo za pranje posuđa i vruća voda. Savet ekspertkinje je da pustite da soda bikarbona upije ulje pre nego što počnete da ribate. Ako je mrlja starija, ovu metodu treba ponavljati nekoliko puta, objasnila je Lese.

Pratioci su otkrili metode koje oni koriste: „Najbolji način koji sam otkrio je nanošenje deterdženta za pranje posuđa direktno na mrlju od ulja. Ostavite tako 24 sata, i zatim operite – rezultat je neverovatan.“

Još jedan pratilac je predložio: „Koristim ricinusovo ulje za mrlje od ulja, ostavim ga da deluje sat vremena, a zatim operem – savršeno funkcioniše.“

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading