trudnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Ležala sam u krevetu i gledala reprize serije 'Kancelarija' kada mi je pukao vodenjak.''

,,Dok je Majkl Skot pekao nogu na roštilju Džordža Formana, osetila sam blago 'pucanje' u donjem delu stomaka. Zbunjena, ustala sam i krenula ka kupatilu, a amnionska tečnost počela je da mi se sliva niz noge, natapajući trenerku.''

'Mislim da je to to!' rekao je moj tadašnji dečko, pun uzbuđenja, dok je trčao ka vratima po naše spakovane torbe.

'Da, samo da se istuširam prvo', odgovorila sam tiho, paralizovana mešavinom uzbuđenja, straha i duboke tuge.

To je bilo to. Vreme je da se oprostim...

,,Pre više od devet meseci, u Planiranom roditeljstvu u Južnom Sijetlu, ultrazvučni tehničar mi je saopštio da ne nosim samo jednu bebu – bila sam trudna s blizancima. Nakon početnog šoka, postali smo roditelji – duplo. Kupili smo dva od svega, pripremali se za dolazak dve bebe, dok je budućnost četvoročlane porodice bila pred nama.''

Ali, tokom gotovo 20. nedelje trudnoće, drugi tehničar nam je saopštio da jedan od blizanaca više nema otkucaje srca. Iako je moj sin bio živ, moj drugi sin nije preživeo. Bila sam u situaciji da nosim i život i smrt u sebi.

,,Kada je konačno došao trenutak porođaja, znala sam da ću se morati oprostiti. Izgurala sam svog prvog sina na svet, zdravog i živog, dok sam nakon toga osetila prazninu, jer drugi nije bio sa nama. Moj dečko i najbolja prijateljica su videli njegove ostatke, ali ja nisam mogla. Nisam želela da ga vidim – previše je bolelo.''

,,LEŽALA SAM U KREVETU I GLEDALA SERIJU, KADA SAM OSETILA PUCANJE U STOMAKU'' Potresna ispovest novinarke o gubitku ledi krv u žilama!

Foto: Shutterstock

 

,,Pet godina kasnije, rodila sam svog drugog sina, i često se pitam da li on izgleda kao njegov brat, Blizanac A, kojeg nikada nisam upoznala. Ova pitanja i žaljenje prate me svakodnevno.''

,,Sada, kao novinar, izveštavala sam o ratovima, pucnjavama i katastrofama, svedočila užasima širom sveta. Svaki put kad se susretnem sa gubitkom, setim se svog sina kojem nisam mogla da odam počast na isti način. On je uvek sa mnom, u tami."

Njena priča o gubitku i rođenju deteta odražava složenost emocija koje su je preplavljivale — sreća zbog rođenja sina, ali i ogromna tuga zbog gubitka drugog.

Ona govori o teškoj odluci da ne pogleda ostatke preminulog blizanca, birajući da se fokusira na bebu koja je preživela. Iako je to bila odluka koju je donela instinktivno, progonila ju je godinama kasnije.

Kampoamor dalje objašnjava kako ovaj gubitak utiče na njen život i karijeru novinarke koja sada izveštava o teškim i traumatičnim temama.

Tokom svog rada, često je suočena s ljudima koji su, poput nje, izgubili voljene, i svaki put se seti svog sina kojem nije mogla da oda počast na način na koji sada oseća da je trebala.

Njena priča, ispunjena bolom i refleksijom, osvetljava težinu gubitka i izazove majčinstva, kao i večnu dilemu o tome kako se nositi s tugom i ljubavlju prema preživelom detetu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading