Tiger Sky Tower
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U Dubaju se trenutno gradi ogroman oblakoder vredan 1 milijardu američkih dolara, nazvan Tiger Sky Tower. Ovaj oblakoder će oboriti nekoliko rekorda, uključujući najviši beskonačni bazen na svetu i najviši restoran na svetu, a takođe će pružiti stanarima odmor od teških uslova u Dubaiju s bujnim zelenim kišnim šumama unutar zgrade.

Ime je dobio po investitoru Tiger Properties i ne treba ga mešati s istoimenim  oblakoderom u Singapuru. Tiger Sky Tower će dostići visinu od 532 m (1.745 ft) i imaće staklenu fasadu koja će biti obogaćena metalnim zaštitnim rešetkama, kako se može videti na renderima. Na vrhu zgrade biće park.

Tiger Sky Tower

Foto: Shutterstock

 

Da stavimo njegovu visinu u perspektivu, biće viši od bilo koje postojeće zgrade u SAD osim One World Trade Centra, koji je samo malo viši. Takođe postoji šansa da će postati najviša stambena zgrada na svetu, ali ćemo morati da vidimo kako će se stvari razvijati, s obzirom na to da nedavno najavljeni Senna Tower takođe pokušava da obori taj rekord. U svakom slučaju, ovaj  oblakoder će biti ogroman i sigurno viši od trenutnog najvišeg stambenog nebodera na svetu, Central Park Tower-a u Njujorku.

Tiger Sky Tower se očekuje da bude završen do kraja 2029. godine. Unutrašnjost ovog stambenog nebodera imaće 122 sprata i biće opremljena nekim veoma atraktivnim sadržajima. Pored najvišeg restorana i najvišeg beskonačnog bazena, takođe će imati rekord za najviši kraljevski penthaus na svetu (verovatno će ga posedovati neki princ iz Dubaija) i najvišu kišnu šumu u stambenoj zgradi.

Nemamo mnogo informacija o kišnoj šumi u ovoj ranoj fazi, ali znamo da će se nalaziti na visini od 447 m (1.466 ft) iznad tla i nudiće bujno zeleno utočište, s stazama i malim kolibama, kao i atrakcijama poput zip lajna.

U ostalim delovima  oblakoder biće 849 stanova, čija cena počinje od 680.000 dolara. Takođe će biti 18 ultra-luksuznih penthaus apartmana sa prelepim pogledom na najvišu zgradu na svetu, Burj Khalifa. Nemamo informacija o cenama tih apartmana, ali verovatno se može reći da, ako morate da pitate, ne možete ih priuštiti.

Izgradnja Tiger Sky Tower-a je u toku, a završetak se očekuje do kraja 2029. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading